Recent Post

Monday, February 19, 2018




Assalamualaikum, kali ini kami nak kongsi dengan anda port makan steamboat buffet paling gempak
kat Lembah Klang!

Mana tak gempak, restoran ini merupakan kampung Kung Fu Panda! Ye, betul. Kungfu Panda, Dreamworks movie tu. Nama restoran ni Dragon Warrior Kitchen, kan dalam movie tu watak-watak utamanya digelar dragon warrior, haa dari situ lah tercetusnya nama restoran ni.


Restoran ini terletak di Sunway Pyramid, bersebelahan dengan Clio Hotel. Kalau masuk ikut shopping mall korang ke bahagian west keluar ikut Padini terus turun escalator ke tingkat LG1. Turun je bawah tu memang korang akan impress dengan reka bentuk keseluruhan tingkat itu yang bertemakan kungfu panda. Masuk je terus ada bersepah figura Kungfu Panda yang menyapa. Dengarnya memang akan jadi ala-ala dreamworks theme park kat situ.

Di hadapan restoran itu ada tersergam gerbang dengan pelayan-pelayan yang sedia memberi kata-kata selamat datang dengan muka bahagia, siap ada carpet merah lagi haa.


Masuk je dalam, memang luas, boleh pilih nak duduk kat mana. Terus ada pelayan yang sedia membantu. Macam kami, staf yang melayani kami sepanjang kami makan ni namanya Farah, Farah perkenalkan diri dan terus serve kami dengan air mint yang sangat refreshing!


Baru je duduk terus dia offer untuk pertunjukan gimik yang pertama. Kami dihidangkan dengan Kung Fu Noodle, menurut Farah, KungFu Noodle ni inspired by mee special yang dimasak oleh Mr Ping, alaa bapa angkat Po yang bangau tu haha.



  
 

Walaupun restoran ini berkonsepkan buffet tetapi menariknya, kita boleh menerima layanan seperti VIP di mana kita boleh request untuk serving juga. Kami diberikan menu untuk dipilih dan kertas untuk menanda menu yang dipesan berserta berapa banyak kuantiti. Dengan bangganya kami tandakan semua menu dan cakap kat Farah “Kami nak order semua!” hahaha seronok betul rasa. First time dalam hidup, pergi restoran boleh order semua menu tanpa perlu risau berapa nak bayar, dah nama pun all you can eat buffet so tentulah boleh makan semua. Ni yang best bila makan buffet sebab kita cuma bayar sekali untuk masuk dan boleh makan apa sahaja.

Kami begitu teruja bila satu per satu makanan sampai, bayangkan daging lembu dan kambing yang diimport dari Australia boleh order sebanyak mana yang anda mahu. Seafood pun sama! pula ada macam-macam ketam, scallop, udang, mussels, ikan, kerang, sotong, ekor sotong kurita, dan macam-macam lagi. Lobster pun ada! tapi kena order lain. Memang heaven sungguh. Untuk kuah steamboat pula terdapat banyak pilihan, korang boleh je kalau nak tukar-tukar sepanjang makan tu.

Lagi yang menariknya, ada persembahan 3D! 



Bagi yang ingin menyambut hari lahir, pun ada juga gimik 3D khas untuk tetamu istimewa tu.

 

Bila perut dah mula kenyang, tiba masa untuk dessert pula. Keistimewaan dessert di restoran ini ialah Kek dan juga Icecream gulung! Ini adalah kali pertama kami mencuba icecream gulung, sejujurnya antara icecream paling sedap pernah kami rasa! Selain dari kek coklat, kek tiramisu dan red velvet pun sedap. Macaroon di sini terdapat pelbagai perisa seperti coklat, lemon, green tea dan lain-lain. Kami dah pernah cuba pelbagai jenis macaroon dari seluruh dunia, biasanya memang susah nak habiskan walau 1 sebab rasa yang terlalu manis tetapi macaroon ini tidak terlalu manis, favourite saya yang berperisa green tea.




Secara keseluruhannya pengalaman makan buffet di Dreamworks Dragon Warrior Kitchen memang terbaik! Sekiranya anda ingin meraikan yang tersayang, atau anda sendiri jenis banyak makan, mungkin anda akan jatuh cinta dengan tempat ini.

Untuk senarai harga boleh refer kat bawah ni:




Harga mungkin berubah pada masa korang baca blog ni, jadi untuk tengok promosi terkini boleh ke website dorang di kungfupandavillage.com , facebook Dragon Warrior Kitchen atau whatsapp je no 0172308328 tu. Try lah mention, kata korang tahu dari Azlan Andi, mana tau dapat diskaun lebih hehe.

Nah, tonton video kitorang makan kat sana di bawah ni:



0

Saturday, January 6, 2018

Makanan barat yang unik tapi sedap gila!




Assalamualaikum, sebaik sahaja Saba pulang dari London, kami sekeluarga menerima jemputan untuk makan di sebuah restoran Italy yang baru di Kuala Lumpur. Selain dari Saba dan si kembar, saya juga mempelawa pasangan viral Alif Teega dan Aisyah Hijannah untuk menyertai food review kali ini.


Serious rare restoran Italy ni. Namanya Sunny Queen, terletak di Sunway Pyramid betul-betul dalam shopping mall. Sekali melangkah ke dalam restoran tu kami terus terpukau dengan reka bentuk dalamannya yang unik. Bertemakan ala-ala Alice in Wonderland membuatkan kita terasa seperti makan di alam magik gittew. 


Cantikkan background? inilah meja makan kami.


Sebaik sahaja saya memilih tempat duduk kami yang special ni, perkara pertama yang saya buat adalah memastikan makanan yang disediakan adalah halal. Jadi saya dibawa untuk berkenalan secara langsung dengan manager restoran, dan terus saya diyakinkan bahawa makanan yang mereka sajikan adalah halal. Namun memandangkan restoran ini baru sangat-sangat dibuka mereka masih dalam proses mendapatkan lesen halal dari JAKIM. Manager malah meyakinkan saya dengan menunjukkan sijil halal dari JAKIM milik syarikat pembekal ayam dan daging mereka. 


Tak cukup dengan itu, seperti biasa saya juga membuat pemeriksaan mengejut ke dapur mereka untuk melihat cara penyediaan makanan mereka, bagi memastikan tiada bahan terlarang seperti alkohol atau daging tidak halal digunakan. Alhamdulillah saya berpuas hati.

Sekarang masa untuk makan.


Bila makanan dihidang je kat meja kami, saya cukup kagum dengan plating yang sangat stylish dan nampak menyelerakan. Terutama sekali Pasta yang berwarna warni ni.

Inilah dia menu yang kami pilih. Nampak sedap betul bila sampai depan mata.



Mixed Seafood Green Pasta
Mentako Shrimp Pasta

Squid ink Mix SE Pasta

Dancing Queen (Half Chicken)

Porcini and Mushroom Rice


Sejujurnya setiap menu mempunyai keunikannya tersendiri, Dancing Queen Half chicken merupakan kegemaran saya. Ini kerana penyediaaannya yang rapi, di mana setiap ayam dipanggang selama 1 jam 30 minit, setelah itu ia akan dicelup didalam kolah minyak yang menggelegak selama 3 minit untuk memastikan bahagian luar ayam tersebut crispy dan tampak golden reddish!

Pasta juga tidak kurang sedapnya. Setiap pasta mempunyai rasanya yang tersendiri, setiap pasta dimasak dengan api yang membara setinggi 1 kaki dan teknik gaulan gravynya yang membuatkan rasa sekata menyaluti setiap helaian spaghetti bukan gravy yang dituang di atas spaghetti yang direbus semata-mata. Warna pada pasta pula bukanlah pewarna tetapi gravy asli mengikut perasa menu secara natural, misalnya pasta berwarna hitam itu dari dakwat sotong dengan rasa sotong yang asli. Rasanya yang tidak keterlaluan dan tidak memuakkan membuatkan setiap portion itu just nice!

Untuk yang lebih gemar dengan nasi, boleh merasa nasi goreng cendawan Porcini. Memang lain dari yang lain dan sesuai untuk kanak-kanak kerana rasanya yang tidak pedas tetapi sangat sedap.


Minuman segar dan menyihatkan!

Bukan sahaja menu makanannya yang unik, minuman yang disediakan juga sangat menarik. Kami dihidangkan dengan 2 jus buah-buahan iaitu I am Melon dan I am Pineapple. Kedua-dua jus ini dihidangkan terus di dalam buah!


Selesai makan dan minum jus buah kami dikejutkan dengan menu terakhir yang paling istimewa.
Tiba-tiba datang beberapa orang pelayan dengan gimik penyediaan teh yang unik!
Rasanya sedikit tawar tapi memang menyegarkan.



Terima kasih Sunny Queen atas pengalaman yang unik ini, sekarang Sunny Queen sedang menjalankan promosi dengan voucher tunai percuma. Boleh lawati instagram dan Facebook Sunny Queen untuk update terkini :

www.facebook.com/sunnyqueenmalaysia




0

Sunday, December 3, 2017

Salam hi korang, kali ni nak share pengalaman kami ronda shopping mall terjah restoran dan makan FREE! Yang bestnya sebab korang pun boleh makan free macam kami juga!
Sebelum saya share caranya macam mana, nah! saya nak kongsi pengalaman saya supaya anda tahu what to expect semasa tour makan free ni. Jom!


Kami sampai di Mines Shopping Mall tepat pukul 2 pm selepas selesai solat Zohor. Kemudian kami mendaftarkan diri di kaunter untuk mendapatkan sticker sebagai tanda yang kami ni salah seorang peserta Food tour ini.

Untuk tour ini seramai 90 orang yang terpilih, dan kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan. 
Setelah itu team organiser Foodtopia akan bawa kita restaurant hopping di beberapa restoran terpilih di dalam Mines shopping mall. Untuk tour yang saya join ni restoran-restoran yang saya dapat terjah dimulai dengan Makan Culture, Sepiring, Dubuyo, Kimosasa, Sakae Shushi, dan diakhiri dengan dessert di Ah mah traditional homemade sponge cake. Restoran yang dipilih ni tak tetap, maksudnya mungkin saja untuk tour Makan free korang nanti korang akan dapat makan di restoran yang berbeza.

Makan Culture

Makan Culture ni adalah salah satu rangkaian restoran Sakura Kristal. Pernah dengar kannn? Rangkaian mereka dah lebih 10 tahun dengan 10 branch berbeza seluruh negara. Resepi 10 tahun pengalaman khusus dalam citarasa asia dan western yang dijamin halal, mereka sajikan dengan konsep baru di Makan Culture. Contohnya makanan yang kami jamah ni kombinasi makanan barat iaitu spageti dan ayam masak mentega. namanya Butter Chicken Spaghetti Olio + Ayam Goreng.
Sedap dan mengenyangkan!



Sepiring

Restoran yang khusus dalam menyajikan sajian masakan tradisi Malaysia yang dengan tema moden ini memang sangat menarik! Restoran pun cantik dengan pilihan menu yang pelbagai. Di restoran ini kami dijamukan dengan hidangan Laksa penang yang kaw dan paling fevret saya durian pancake!



Dubuyo

Dubuyo memang specialist dalam hidangan Urban Korean Cuisine. Sememangnya halal dan rasanya mengimbau pengalaman masa saya ke Korea dulu. Semasa kami di restoran ketiga ni, kami disajikan dengan makan tradisi korea iaiti Spicy Toppokki + Korean Spicy wings.
Jangan risau! rasa pedasnya tidak terlalu pedas.



Kimosasa

Baru sahaj dibuka, Kimosasa merupakan Cafe international-style vegetarian pertama di Malaysia. Menghidangkan juadah tanpa daging tetapi menu yang disediakan tetap menyelerakan.  Menu yang disajikan ialah Piza, vegetarian bacon, salad dan smoothies Sour Plum + Mango. Yummie!




Sakae Shushi

Makanan korea sudah, western sudah, local food pun sudah, vegeterian pun sudah seterusnya ialah
makanan jepun pula! Sakae Shushi memang merupakan restoran jepun yang ternama di Malaysia.
Untuk Sakae Shushi kami berpeluang merasa salah satu menu kegemaran di sini iaitu Ebi tempura, Cheese Maki, Mee Soba, Handroll shushi yang digulung fresh oleh chef kerana menurut chef, seaweed yang lembut sukar dikunyah, jadi handroll yang fresh akan membuatkan kepingan rumai laut rangup dan sedap dimakan dengan inti shushi yang enak. Kami juga dapat merasa teh hijau + air bunga yang merupakan kombinasi bunga asli seperti Marigold, Globe amaranth, bunga jasmine dan pelabagai lagi




Ah mah Traditional Homemade Egg Sponge Cake

Akhir sekali, kami dihidangkan dengan kek yang super lembut dan gebu iaitu kek perisa original dan coklat dari resepi tradisi Ah mah. Kek sememangnya viral baru-baru ini kerana rasa dan texturenya yang gebu. 




Hari itu memang kami terkenyang yang amat, jadi kepada anda yang nak juga merasai pengalaman menyertai foodtopia Makan for FREE, boleh follow step by step kat bawah ni:

1 ) Daftar sebagai members CAPITASTAR secara percuma di sini
2 ) Berbelanja sekurang-kurangnya RM30 dalam satu resit
3 ) Tunggu pengumuman dari Facebook Mines Shopping Mall untuk event Foodtopia seterusnya.

Tak ramai yang tahu lagi pasal FREE food tour makan free ni especially orang melayu, jadi grab peluang anda.

Kalau rasa post ni bermanfaat share dengan kawan-kawan juga :D

0

Monday, June 26, 2017

Alhamdulillah, hari itu di beri rezeki untuk menyertai kempen US Fries Fiesta 2017.


Posh U.S. Fries yang sedap dan mengenyangkan!

Kali ni lokasinya terletak di Yellow Brick Road di Jalan Batai, Bukit Damansara. Memang sangat teruja sebab dengar kata kentang dari US ini berkualiti tinggi dan rasa dia memang terbaik. Cuma, waktu sampai di Jalan Batai, parking susah sikit sebab peak hour. Tapi, kawasan sekitar Jalan Batai memang ada banyak restoran dan Yellow Brick Road merupakan yang paling depan sekali, masuk terus jumpa restoran!
Suasana kafe dan restoran sangat selesa dan decor yang cantik. Selepas beberapa minit, menu kentang pertama sampai iaitu Posh U.S. Fries! Memang terliur tengok, portion pun banyak untuk seorang makan.

Kemudian, tak berapa lama selepas itu, menu kentang kedua pula sampai, U.S. Wedges dengan sos bolognese yang portion nya tidak kalah banyak juga. Sekali suap je, menu ini terus jadi favourite! Sebabnya, cukup semua rasa, ada pedas sikit, ada masam, masin dan manis. Rasa macam makan spagheti tapi versi kentang U.S. wedges. Memang sedap sangat!
Inilah U.S. Wedges favourite saya tu!

Di samping menu kentang, Yellow Brick Road juga ada banyak menu pilihan lain, tapi specialty mereka adalah western. Banyak menu minuman yang menarik dan pilihan Saba hari itu adalah Caramel Popcorn Float. Saba memang suka float, suka popcorn dan caramel juga jadi menu air ini memang kena sangat dengan Saba! Another favourite yeay!
Caramel Popcorn Float
Akhirnya, satu menu sahaja dapat habiskan iaitu wedges kemudian Posh U.S. Fries Saba bungkus bawa balik untuk suami dan anak - anak. Jadi, buat siapa yang ingin merasa kentang dari U.S. masih berkesempatan untuk menyertai kempen U.S. Fries Fiesta di Yellow Brick Road atau di mana - mana outlet yang mengambil bahagian. 

US FRIES FIESTA

Yellow Brick Road 
@ Batai Village, Bukit Damansara

 50490, 7, Jalan Batai, Bukit Damansara, 50490 Kuala Lumpur



0

Sunday, June 18, 2017



Fiesta Kentang US 2017 kini berada di Malaysia!

U.S, Fries Fiesta 2017 memberi peluang kita merasa menu kentang dari USA yang menggiurkan!


Assalamualaikum W.B.T. dan Selamat Menjalani Ibadah Berpuasa 😉 
Buat pertama kalinya, Saba di jemput untuk merasai kentang US pelbagai menu  dalam kempen US Fries Fiesta di salah satu outlet yang mengambil bahagian. Rupanya, US Fries Fiesta ini berlangsung dari 15 Jun 2017 sehingga 30 Julai 2017 dan ini merupakan tahun ke-2 kempen ini di adakan di Malaysia. Kira dalam sebulan setengah macam itu sahaja, jadi kalau nak merasai kentang dari US dalam pelbagai menu, kena cepat lah ke restoran ataupun cafe yang mangambil bahagian dalam  kempen ini ya. 

Antara restoran yang mengambil bahagian adalah:

  • Novotel Hotel
  • Sams Intan
  • Yellow Brick
  • Movida
  • Smores
  • La Bodega
  • Press Room
  • Chaiwala Café
  • Bonne Gilla
  • Nevermine Pub and Bistro

Antara jenis - jenis kentang yang di gunakan dalam kempen ini:

  •  U.S Frozen Wedges
  •  U.S Hashbrown
  •  U.S Straight Cut Fries
  •  U.S Crinkle Cut Fries
  •  U.S Curly Fries

      Melalui kempen ini, banyak juga informasi baru Saba dapat. Tahu tak yang kentang dari US adalah yang sangat berkualiti tinggi? Kentang dari US ini mempunyai peratus 'pepejal' yang tinggi dan rendah kandungan gula. Yang best sebab kentang - kentang US ini dinobatkan sebagai kentang yang paling mengiurkan dan menarik dari rupa, rasa dan tekstur! Siapa nak rasa kentang terbaik kualiti, boleh cepat pergi ke mana - mana outlet yang mengambil bahagian lah ye! 😎


US Fries Fiesta 2017
15 Jun 2017 - 30 Julai 2017
Outlet - Outlet :
Yellow Brick, Novotel Hotel, Sam's Intan, Movida, Smores, La Bodega, 
Press Room, Chaiwala Cafe, Bonne Gilla, Nervermine Pub & Bistro






0

Saturday, June 17, 2017


Last two weeks, our family has been invited to enjoy 3 days 2 nights at a Five Stars Hotel in Melaka named Casa Del Rio. We thought it will be just another 5 stars hotel experience, but we are totally wrong! This will be a very sincere write up and I hope this post will help you just in case you're wondering where to stay in Melaka for your next visit, or you can even consider this as your honeymoon trip because to be honest we can say its a Malaysian version of Venice and Amsterdam kind of feeling lol. 🤣

We started our journey from KL a bit late so we missed the welcoming ceremony (the other guest told us, it was so cool!) ot ceremony lah, it is just their style of welcoming guest. We arrived at Casa Del Rio after 1 hour and 30 minutes journey. The drive itself is not that difficult as you can easily find the hotel which is located in the heart of Melaka, just a walking distance from Jonker Walk Street and alongside Melaka River. 

Tell you the truth, my first impression was not expecting much. I went straight to the dining hall because it was already dinner time. I let my husband checked us in, then let him carry our luggage to the room.

While waiting for my husband. The view and atmosphere feels like I am in Venice!

He came to me all excited, saying

''Wow! I cant wait to let you see the room"

So, I didnt even had my dinner and went straight up. Guess what, the room is totally amazing! they even installed 2 babies crib for our beloved twins, Adam Qowiy and Adwin Qowiy. Its a king size bed with 2 cute teddy bears on top of it. On the TV cabinet they leave a welcome note (printed with our name on it! specially written by the hotel manager, Michael Quay) next to the note, there is a small cute bowl, inside the bowl got 3 pieces of onde-onde with a brief explanation why they choose onde-onde. Its a traditional paranakan way of welcoming their guest with onde-onde. Onde-onde is a special traditional kueh made of boiled rice cake with gula melaka in it and covered with coconut dumplings.
We got babies crib! 


See the happy faces? Haha The bathroom and bathtub is totally huge!
Next, we have a look on the bathroom. We almost drop our jaws, looking at the bathroom. It is very spacious with bath tub. The bath tub, located next to our bed with a wall as the border and even got a window! i can have a hot tub while playing peek a boo with the twins in their cribs thru the window. The shower also surprisingly good with a big rain shower and a glass wall. Im not sure of other people but for me everytime i went to a hotel I will check on their shampoo and soap, and we can easily judge on their quality control. I'm quite impressed with this hotel as they use a special natural soap made of cinnamon. I like!


The room has balcony as well as sofa bed. We were all excited that we nearly forgot about our dinner. We went down quickly as dinner will set off at 10.30PM. Surprisingly even the hotel only have 66 rooms, but each room is very special, they said it is considered as boutique hotel. We were welcomed by the hotel staffs, Fam and Angie. Like her name, she quickly made us feel like family!  No wonder their hotel rated 5 stars. All of the staffs are so friendly and helpful. We started to feel like we don't want this trip to ever end haha

That night buffet theme menu is Malay Kampung & Peranakan Traditional Food.

Now let's talk about the buffet.
It costs RM98 for adult and RM49 for kids and senior citizen above 60. I think its consider cheap for a 5 stars hotel.

Look this lady, so many food! Well, it's buffet ;) a very delicious one
presenting to you,one of  the best kambing golek my husband ever taste haha

Overall for a buffet they may not have the most variety of choice but the quality of taste indeed 5 stars! My husband said he had one of the best Kambing Golek ever, the gravy tastes just nice really great combination with the well-cooked meat. While me, I love their signature dish which is Durian Crepe. It is so mouthwatering and taste so fresh as they use 100% local durian paste with no additional flavour. The crepe tastes so soft and very thin as we can feel the crunchiness while biting it before the durian paste flooded in our mouth. We are not even exaggerating when we said that the food taste is amazing!

The next day we are invited to join a historical tour, organised by Casa Del Rio. Right after breakfast (not an ordinary buffet style, their breakfast also very special) then we got the chance to have tour on board cruise across sungai Malacca, feels like VIP because we board the cruise on our own boarding port which is from the hotel, no need to queue like other people on the other side of the river. It was exciting as not only we can enjoy the beautiful view of Malacca from the river, the people alongside the river also very sporting, most of them waving at us when they sees us. After finish the tour for about half an hour, we got another tour. Walking tour by Casa Del Rio, lead by a very otai (experienced) tour guide. He seems like nknow all the history about every building we can see in Bandar Melaka. I never knew that historical walk can be very entertaining and i got to see the new side of Melaka. After finish walking tour, the hotel booked us a special foot massage session at their spa, but we missed it because we got another appointment in Jasin at that time. I heard that their Spa also very famous with body massage, unfortunately got no time to try it (maybe next time hehe). The next day, we went for museum hunting! Casa Del Rio also have bicycle tour round Melaka City if you re keen for some breeze on your face.


Historical walk tour. Bit hot so keep your hand fan with you all the time okay :)


Overall, our trip to Melaka this time is pleasently nice! From the short drive to Melaka form KL, the superb host from our stay, awesome stays at Casa Del Rio  


This video summarize our wonderful trip, enjoy!


         

0

Sunday, May 28, 2017





Orang kerja di Kuala Lumpur di bulan Ramadan ni memang mencabar sikit nak cari port buka puasa yang murah dan selesa. Haritu saya ada jumpa port best nak ajak member sekerja untuk buka puasa lepas habis working hours dengan harga bawah RM8 untuk main course sekali dengan air.



Foodtopia Foodbulous weekday treats

Untuk kempen Foodtopia Foodbulous weekday ni kita boleh pilih nak makan apa, 
tak kisah lah makanan arab ke, makanan korea ke, makanan melayu ke, makanan western ke, 
kita ada 7 restoran yang kita boleh pilih semuanya RM7.90 sahaja per meal, main course + air. 

Jom kita tengok makanan-makanan yang ada:


1) Fish.co

Terkenal dengan Seafood in Pan, kita boleh makan seafood siap set ikan dengan nasi, salad + air. atau pun kalau nak makan spaghetti pun sama, hanya RM7.90 je.



kita boleh pilih sama ada nak makan Spaghetti Pomodoro, Fiery Catch ataupun
Seasonal Catch with Spicy Teriyaki

2) The Chicken Rice Shop

Nasi ayam paling famous di Malaysia, di The Chicken Rice Shop kita boleh pilih 3 menu nasi ayam Roasted Chicken Rice, Steam Chicken Rica atau pun Soy sauce Chicken Rice. semuanya pun RM7.90 set sekali air.







3) Sepiring

Masa makan kat sini terkejut tengok Rendang + Set Pulut Kuning + air pun sama juga RM7.90. bukan tu je laksa + air diorang yang famous tu pun jadi RM7.90



4) Little Fat Duck






Haa yang ni sangat sesuai untuk orang yang suka makan pasta and jenis 'grab and go' pasta dia memang best habis. Ada 4 flavours Bolognese, Carbonara Chicken, Carbonara Beef dan Flavour kegemaran saya Chicken Mornay. Sama juga set dengan air RM7.90 je.


5) Pizza San Francisco

Selama ni tak sangka dalam poket cuma ada RM8 pun dah boleh masuk Pizza San Francisco order main course. Fish and chip dia gebu and fillet dia ada few medium pieces bukan 1 pieces besar so sesuailah untuk share dengan orang atau nak take away, bukan tu sahaja kita juga boleh order Carbonara pasta untuk harga yang sama. Carbonara dia pekat and creamy + ada banyak isi ayam so sangat puas hati.

6) Almendi's

Kedai makanan timur tengah yang terkenal ini juga turut sama menyertai kempen Foodtopia dengan menyajikan set main course set Nasi Ayam Mendi masih lagi mengekalkan keistimewaan hidangannya dengan 100% beras basmati (bukan beras campuran)
Restorannya yang sangat luas dan selesa sesuai untuk ajak rakan-rakan atau pun keluarga makan beramai-ramai.



7) Dubuyo

Antara set semua yang saya makan yang ni paling saya terkejut sebab set makanan korea ni portion dia besar and sangat berbaloi untuk RM7.90. Ada dua jenis menu yang kita boleh makan dengan menggunakan voucher Foodtopia. first : 
Soondubu Jigae, yang ni kita boleh pilih sama ada nak ayam, daging atau pun seafood (saya suka seafood sebab udang dia besar!) atau pun pilihan kedua Honey Garlic Bulgogi, saya cuba juga ni memang kenyang betul sebab semangkuk nasi tu penuh dengan daging siap ada telur mata lagi kat atas.


NI laa dia, tengok tu udang dia kemain besar!



Puas hati kan! Ni semua 1 set cuma RM7.90

Okay Korang dah tengok meal ni semua so macam mana nak dapat deal harga RM7.90 tu? sebab kalau korang main redah je kat restoran tu confirm tak dapat harga RM7.90. Ada caranya. First sekali kena claim voucher kat sini --> http://bit.do/foodtopiamines
lepas tu korang akan terima voucher tu melalui email nanti nak makan tunjuk je email tu dah boleh makan makanan di atas untuk RM7.90 sahaja.

Tapi kena cepat sebab promosi tamat 2hb Jun 2017!
Lepas tu korang boleh pergi bila-bila je kecuali sabtu dan ahad. yelah dah nama pun Foodtopia Foodbolous Weekday Treats of course lah weekdays je. Enjoy your meal!


Azlan Andi
0189014301
  
0

Facebook



Compilation video about us: