Monday, July 29, 2019

Botol Alkali Pure Nine Malaysia

Botol alkali terkenal dari Korea iaitu Botol Alkali Pure Nine kini dah boleh didapati di Malaysia! Bagi pencinta K-Drama mungkin pernah perasan botol berjenama Pure Nine ini sering digunakan oleh pelakon top K-Drama, iaitu Ha Ji Won. Apa yang specialnya botol ini? Apa maksud botol alkali? Kami pun tertanya-tanya sewaktu menerima jemputan untuk event Launching Botol Alkali Pure Nine Malaysia di Stalker Cafe, Kota Damansara baru-baru ini.




Saba pun first time tahu wujudnya Botol Alkali ni. Rupa-rupanya botol alkali ialah botol yang bila kita letak air suling ke dalam botol ni, kandungan PH air tu akan berubah jadi air beralkali.

PureNine bottle ni diperbuat dari bahan organik tau iaitu Starch Material (Bahan Kanji) yang PLA ECO Friendly dan dia Bio - degradable. Boleh tengok bahagian dalam botol ni, nampak biasa je tapi kalau pegang atau rasa dengan tangan memang ada beza! Sebab tu salah satu tips penjagaan botol ini  ialah jangan scrub dia kasar, nanti rosak pula bahagian dalam tu kan. Dah rugi!

Kenapa kita perlukan alkali dalam air kita? Sebab dalam badan manusia, hanya ada dua tempat sahaja yang kita perlukan asid iaitu dalam mulut ketika mengunyah or makan, kemudian asid dalam perut untuk mencerna makanan atau penghadaman. So, selain itu, kita tak perlukan asid ya. Masa dekat launching event ni kita ada buat demonstrasi alkaline test juga dekat beberapa jenama botol air. Ada yang bertukar warna kuning kemerahan sebab kadar asid yang tinggi, ada yang kuning sikit, ada juga pH alkali dia okay. Cuma, kebanyakan atau average semua nya kandungan asid tinggi.



Jadi, dekat sinilah PureNine Bottle mainkan peranan yang besar. Jadi, tak perlu nak bazir duit sentiasa beli air yang alkali tinggi ataupun guna filter yang beribu ringgit. Botol ni boleh pakai lama dan paling best senang nak bawa ke mana - mana. Siap ada banyak pilihan design and jenis cover lagi tau! Ada yang denim, ada leather fuh! Memang mengancam. Silap haribulan rasa macam nak buat koleksi je kan.



Kemudian, masa launching event ini The PureNine memperkenalkan juga Kids Bottle yang diperbuat dari stainless steel. Design dia ada banyak juga, cuma tak sebanyak dewasa tapi still boleh matching - matching dengan dewasa punya hihi. 


Banyak ilmu dan info baru yang kami dapat dari masa launching. Tq The PureNine sebab bawa botol ni ke Malaysia, kalau tak jenuh nak ke Korea cari. A good product especially kitorang dah la tengah obses dengan air apa yang kami minum for daily intake! Siapa yang berminat boleh ke IG/ Twitter/FB:

atau hubungi : 


No comments:

Currently Viewing

Instagram

Compilation video about us: